Home » Naaimachines

Resultaat 1–24 van de 102 resultaten wordt getoond

Een naaimachine koop je bij de onbetwiste specialist van het noorden.

Of u nou een professional bent, of een thuis gebruiker, jong of oud.. of u nou alleen kleding reparareert of helemaal zelf ontwerpt en naait: bij Zijlstra bent u altijd verzekerd van een goed product dat bij u past! We leveren de topmerken zoals Bernina, Pfaff, Juki, Brother, Singer, Toyota, Janome, Lewenstein, Elna en Husqvarna en kunnen u alles over de machines vertellen, voorzien van een eerlijk en goed advies. U vindt bij ons alleen A-selectie machines, dus geen partij verkopen van modellen die minder goed geslaagd zijn. Zijlstra staat voor kwaliteit, garantie en service voor een scherpe prijs.

Wat betekent “Alleen A-selectie?”

Veel winkels kopen restpartijen op van modellen die minder geslaagd zijn, zogenaamde B-selectie machines. Deze worden dan tegen lage prijzen verkocht. Zijlstra levert alleen A-selectie machines omdat u als klant het beste verdient tegen een scherpe prijs.

Algemene informatie

Mogelijkheden

Met een naaimachine kan je:

  • kleding maken,
  • kleding herstellen,
  • meubelstoffen naaien en
  • andere projecten van textiel maken.

Naaimachines zijn er in diverse uitvoeringen. Er zijn traditionele mechanisch bedienbare naaimachines en elektronisch bedienbare naaimachines, ook wel computergestuurde naaimachines genoemd.

Mechanische naaimachines

Bij mechanische machines moet de gebruiker zelf alle instellingen handmatig bedienen. De soort naaisteek, maar ook de lengte en breedte van de steek, worden met een (draai)knop gekozen. Doorgaans is het aantal steken eenvoudig en wordt het knoopsgat in 4 stappen genaaid. Een mechanische machine heeft meestal een wisselstroommotor of te wel een AC- motor. Praktisch betekent dit dat de snelheid van naaien door middel van het meer of minder indrukken van het pedaal geregeld wordt. Dit houdt wel in dat wanneer het pedaal minder ingedrukt wordt er op dat moment minder kracht uit de motor wordt gehaald.

Mechanisch bedienbare machines zijn traditioneel. De bediening van deze machines is bij veel mensen bekend. En doordat het instellen handmatig wordt gedaan heeft de gebruiker doorgaans het gevoel controle te hebben over de machine.

Electronische naaimachines

Een elektronische machine is misschien wat minder bekend bij mensen, maar gemakkelijker in gebruik. Wanneer de gebruiker met een drukknop de gewenste naaisteek kiest, worden hierbij steeklengte en steekbreedte automatisch ingesteld. Met één druk op de knop kan dus meteen de juiste steek genaaid worden. Ondanks dat het automatisch of digitaal is ingesteld, kan de gebruiker altijd zelf de instellingen aanpassen. Verder kunnen op elektronische machines meerdere gebruiksmogelijkheden zitten, waaronder een naaldstop; waarbij de naald automatisch in de stof stopt, een knipfunctie; waarbij de boven-en onderdraad automatisch wordt afgeknipt, veel verschillende nuttige en ook decoratieve naaisteken, en één of meerdere soorten automatisch knoopsgaten; hierbij wordt het knoopsgat na instellen van de grootte in één keer afgemaakt. Een elektronisch model heeft doorgaans een gelijkstroom of te wel DC-motor. Deze motoren zijn beter in snelheid te regelen door middel van de snelheidsregelaar die op de machine zit. Met een snelheidsregelaar kan langzaam genaaid worden, terwijl het pedaal helemaal ingedrukt is. Hierdoor is de naaisnelheid veel constanter te regelen dan bij een mechanische machine en wordt de motorkracht behouden tijdens langzaam naaien. Vanwege de DC-motor zijn elektronische modellen stiller.

Vragen?

Vragen kunt u stellen via ons contactformulier, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel waar u verschillende modellen met elkaar kunt vergelijken en een professioneel advies kunt krijgen.

Cursussen

Wanneer naaien en borduren nieuw voor u is, of u wilt u kennis en kunde op een leuke en gezellige manier uitbreiden: U kunt ook een cursus volgen!

Waar in Groningen zijn we te vinden? Onze showroom in Groningen